Visitors :


Please place a pin on
the guestmap to show
where you come from.


Free Guestmap from Bravenet.com

Many thanks for all your encouraging messages.

Guestmap information


Follow us on Facebook
Facebook icon

Custom Search



Free English Grammar Exercises for ESL learners.



A - AN - THE


Complete the following sentences with A, AN or THE:


1. Danny wanted _____ new bicycle for Christmas.
a) A
b) AN
c) THE

2. Jennifer tasted _____ birthday cake her mother had made.
a) A
b) AN
c) THE

3. The children have _____ new teacher called Mr. Green.
a) A
b) AN
c) THE

4. All pupils must obey _____ rules.
a) A
b) AN
c) THE

5. Dad turned on _____ radio to listen to _____ news.
a) A/A
b) A/THE
c) THE/THE

6. Alex is in Boston studying for _____ MBA.
a) A
b) AN
c) THE

7. The teacher read _____ interesting article from the newspaper.
a) A
b) AN
c) THE

8. There was _____ huge crowd of people outside the church.
a) A
b) AN
c) THE

9. Julie talked for _____ hour about her school project.
a) A
b) AN
c) THE

10. _____ European expert was invited to speak to the committee.
a) A
b) AN
c) THE

11. The Mississippi river is in _____ United States of America.
a) No article
b) AN
c) THE

12. It would help us if you gave _____ honest opinion.
a) A
b) AN
c) THE



----------Answers----------

1. (a)   2. (c)   3. (a)   4. (c)   5. (c)   6. (b)   7. (b)   8. (a)   9. (b)   10. (a)   11. (c)   12. (b)


back to exercises